top of page

KLEIN VAARBEWIJS II

Voor het besturen van een vaarbewijsplichtige boot op het IJsselmeer, Markermeer, de Wester- en Oosterschelde, de Waddenzee, het IJmeer en de Eems en de Dollard heb je een Klein Vaarbewijs II nodig. Klein Vaarbewijs II bestaat uit 2 delen, namelijk Klein Vaarbewijs 1 (KVB1) en Klein Vaarbewijs 2 (KVB2).


Extra onderdelen die bij KVB2 aan bod komen zijn het navigeren met kaart, plotter en passer, het varen op getij-water, het gebruik van waterkaarten en almanakken en een beetje weerkunde.


Je kunt in één keer voor Klein Vaarbewijs II examen doen. Je doet dan eerst een examen voor KVB1 en vervolgens op dezelfde dag examen voor KVB2.

 

De cursus wordt exclusief als privéles aangeboden, aan boord van onze schepen. Uiteraard wordt er gezorgd voor koffie of thee tijdens de sessies. De cursus maakt gebruik van het VBO cursusboek "Klein Vaarbewijs 1&2" van Ben Ros (ISBN 9789491173172; niet inbegrepen in de cursusprijs).

 

Samen behandelen wij alle belangrijke aspecten dit nodig zijn voor het behalen van het vaarbewijs. Bovendien zullen we tijdens de lessen ook uitgebreid praktische vaardigheden oefenen.

 

Meer informatie over het Klein Vaarbewijs 2 examen is beschikbaar op www.cbr.nl. Er is geen minimumleeftijd voor het afleggen van het examen, maar voor het aanvragen van een Vaarbewijs moet je wel minstens 18 jaar oud zijn.

 

De kosten voor de cursus bedragen €65 Euro per uur voor maximaal 2 personen. Groepen zijn ook mogelijk, neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

 

De cursus wordt gegeven op uw schip of op een van onze schepen.

 

Voor vragen en/of inschrijvingen, gelieve contact met ons op te nemen via het contact formulier.

Klein vaarbewijs halen bij Zeilschool Holland
bottom of page